Menu
VDHTools uw business to business partner
Uw winkelmandje is nog leeg

Multimeter

MIDLOCK Laadstroom-Ampere meter Direct leverbaar

MIDLOCK Laadstroom-Ampere meter TE-75

MIDLOCK Ampere meter - TE-75 Capaciteit 75 - 0 - 75 ampere. Schaal di... 60,44
Ex. btw: € 49,95
Een multimeter, ook wel een multitestmeter genoemd, is een elektronisch meetinstrument dat meerdere meetfuncties in één apparaat combineert. Het wordt vaak gebruikt in de elektrotechniek om grootheden zoals spanning (in volt), stroom (in ampère) en weerstand (in ohm) te meten.

Er zijn verschillende soorten multimeters, waaronder analoge en digitale multimeters. Analoge multimeters gebruiken een micro-ampèremeter met wijzer om de metingen weer te geven, terwijl digitale multimeters (DMM's) de meetwaarden weergeven in cijfers.

Modernere multimeters kunnen ook capaciteit, geleiding, temperatuur, frequentie en andere variabelen meten, en kunnen daarnaast worden gebruikt voor stroomcontinuïteitstests of diodentests. Meer geavanceerde modellen kunnen zelfs gegevens opslaan voor latere analyse.

Multimeters zijn een essentieel instrument voor elektriciens en technici, maar zijn ook handig voor algemeen gebruik rond het huis of de auto, zoals voor het testen van batterijen en elektrische circuits. Omdat de functionaliteit kan variëren, is het belangrijk om een multimeter te kiezen die past bij de beoogde toepassing.