Menu
VDHTools uw business to business partner
Uw winkelmandje is nog leeg

Oliefiltertang

SALE!FORCE Multifunctionele tang met gekartelde bek voor het vastgrijpen en vergrendelen van o.a. oliefilters

FORCE Multifunctionele tang met gekartelde bek voo...

9-1/2" Multifunctionele tang  met gekartelde bek voor het vastgrijpen ...82,32
89,48Ex. btw: € 68,03

Een oliefiltertang is een gereedschap dat speciaal is ontworpen voor het verwijderen van oliefilters van voertuigen en machines. Deze tang is ontworpen om een goede grip op het oliefilter te bieden, zodat het filter stevig kan worden vastgehouden en losgedraaid. De meeste oliefiltertangen hebben lange handvatten voor extra hefboomwerking, waardoor het gemakkelijker wordt om filters los te draaien, zelfs als ze stevig vastzitten.

De bek van de oliefiltertang is meestal verstelbaar, zodat deze geschikt is voor verschillende maten oliefilters. Sommige modellen hebben ook gekartelde bekken of speciale vormen om de grip te verbeteren en te voorkomen dat de tang wegglijdt tijdens gebruik. De meeste oliefiltertangen zijn vervaardigd uit duurzame materialen zoals gehard staal, waardoor ze bestand zijn tegen de krachten die ontstaan bij het losdraaien van vastzittende filters.

Het gebruik van een oliefiltertang is essentieel bij het uitvoeren van onderhoud aan voertuigen of machines, omdat oliefilters regelmatig moeten worden vervangen. Het gereedschap maakt het proces van het verwijderen van oude filters en het installeren van nieuwe filters efficiënter en gemakkelijker. Het is een handig hulpmiddel voor monteurs en autoliefhebbers die zelf onderhoud aan hun voertuigen uitvoeren.